Τι Ψάχνουν οι Έλληνες στα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα;
Τι Ψάχνουν οι Έλληνες στα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα;

Τι Ψάχνουν οι Έλληνες στα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα;

17 Μαΐου 2024

Μικρός Κυβισμός Κινητήρα για Οικονομία

Για τους περισσότερους Έλληνες, ο κυβισμός του κινητήρα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η λογική είναι απλή – όσο μικρότερος ο κυβισμός, τόσο χαμηλότερη η κατανάλωση καυσίμου και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Με τις τιμές των καυσίμων να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, η οικονομία στην κατανάλωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο 1.2 λίτρων μπορεί να καταναλώνει μόλις 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, εξοικονομώντας εκατοντάδες ευρώ ετησίως σε καύσιμα σε σχέση με ένα μεγαλύτερο 1.8 λίτρων.

Επιπλέον, τα μικρότερα μοντέλα έχουν πολύ χαμηλότερα ετήσια τέλη κυκλοφορίας από τα μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, για ένα Volkswagen Polo 1.2 τα τέλη είναι μόλις 135 ευρώ, ενώ για μια Passat 1.8 ανεβαίνουν στα 265 ευρώ το χρόνο.

Με δεδομένο ότι η μέση ελληνική οικογένεια αναζητά περισσότερο ένα οικονομικό και πρακτικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις, ο μικρός κυβισμός κάτω του 1.4 λίτρου θεωρείται ιδανικός.

Το Αυτόματο Κιβώτιο Γίνεται Πλέον Κανόνας

Παλαιότερα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ήταν επιλογή πολυτελείας που συνήθως απέφευγαν οι Έλληνες λόγω κόστους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι τάσεις έχουν αλλάξει δραματικά. Σύμφωνα με έρευνα, το 68% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ελλάδα το 2022 ήταν εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο.

Αυτή η τάση έχει επεκταθεί και στην αγορά μεταχειρισμένων, καθώς πολλοί Έλληνες θεωρούν πλέον το αυτόματο κιβώτιο ως απαραίτητη ανέσα χωρίς σημαντικό επιπλέον κόστος. Ένα μεταχειρισμένο Peugeot 208 με αυτόματο κιβώτιο μπορεί να κοστίσει μόλις 1.000-2.000 ευρώ παραπάνω από την αντίστοιχη έκδοση με μηχανικό.

Οι οδηγοί εκτιμούν την άνεση του αυτόματου κιβωτίου ειδικά στις συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης των αστικών κέντρων. Επίσης, πολλοί γονείς επιλέγουν αυτόματα για τα παιδιά τους που μαθαίνουν οδήγηση, καθώς τα θεωρούν ασφαλέστερα και απλούστερα στη χρήση.

Η Οθόνη Αφής Έχει Γίνει Βασικό Χαρακτηριστικό

Ακόμη και αν δεν διαθέτει τις πιο σύγχρονες δυνατότητες, μια οθόνη αφής στο ταμπλό θεωρείται πλέον απαραίτητη για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές μεταχειρισμένων. Η εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το ράδιο, ο έλεγχος κλιματισμού και η σύνδεση smartphone μέσω μιας οθόνης αφής έχει γίνει προτεραιότητα.

Στατιστικά  δείχνουν ότι το 83% των μεταχειρισμένων που πωλήθηκαν το 2022 διέθεταν οθόνη αφής, με το 62% εξ αυτών να έχουν οθόνη άνω των 7 ιντσών. Ακόμη και αν η οθόνη δεν είναι τελευταίας γενιάς, οι Έλληνες φαίνεται να εκτιμούν αυτή τη δυνατότητα που κάνει την οδήγηση λίγο πιο άνετη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη Hyundai i30 από την Αθήνα: “Όταν αγόρασα το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, το κύριο που με ενδιέφερε ήταν η οθόνη αφής. Είχε μια 8ιντσών με απλό σύστημα, αλλά έκανε τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη για τις βασικές λειτουργίες.”

Για τους περισσότερους Έλληνες, ο κυβισμός του κινητήρα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η λογική είναι απλή - όσο μικρότερος ο κυβισμός, τόσο χαμηλότερη η κατανάλωση καυσίμου και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Δερμάτινα Καθίσματα - Ένα Στοιχείο Πολυτέλειας

Ενώ για κάποιους μπορεί να φαντάζει ως περιττός πλουραλισμός, τα δερμάτινα καθίσματα παραμένουν ένα πολύ δημοφιλές χαρακτηριστικό για τους Έλληνες αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας και υψηλής ποιότητας κατασκευής που πολλοί εκτιμούν.

Τα δερμάτινα καθίσματα όχι μόνο αναβαθμίζουν την όψη του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου, αλλά θεωρούνται επίσης πιο ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα σε σχέση με τα υφασμάτινα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα όπως η χαμηλότερη αναπνοή και άνεση σε ακραίες θερμοκρασίες, καθώς και η γρηγορότερη φθορά από τον ήλιο σε σχέση με τα υφασμάτινα καθίσματα. Παρόλα αυτά, πολλοί Έλληνες αγοραστές φαίνεται να προτιμούν τη δερμάτινη επίστρωση.

Δερμάτινα Καθίσματα - Ένα Στοιχείο Πολυτέλειας

Επιλογή Μοντέλου και Καλή Συντήρηση

Βέβαια, εκτός από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη οι Έλληνες κατά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η φήμη και αξιοπιστία του μοντέλου, καθώς και το ιστορικό συντήρησης παίζουν σημαντικό ρόλο.

Δημοφιλή μοντέλα όπως τα Volkswagen Golf, Toyota Yaris και Opel Astra θεωρούνται ασφαλείς επιλογές χάρη στην καλή τους φήμη για ανθεκτικότητα και εύκολη εύρεση ανταλλακτικών. Από την άλλη, τα γαλλικά μοντέλα όπως τα Renault και Peugeot γίνονται επίσης δημοφιλείς επιλογές για πιο οικονομική αγορά.

Όσον αφορά τη συντήρηση, το πλήρες ιστορικό service από επίσημο συνεργείο αποτελεί απαραίτητο κριτήριο για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές. Ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο με εγγυημένα γνήσια ανταλλακτικά θεωρείται πολύ πιο αξιόπιστη επιλογή.

Ακόμη και αν δεν διαθέτει τις πιο σύγχρονες δυνατότητες, μια οθόνη αφής στο ταμπλό θεωρείται πλέον απαραίτητη για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές μεταχειρισμένων. Η εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το ράδιο, ο έλεγχος κλιματισμού και η σύνδεση smartphone μέσω μιας οθόνης αφής έχει γίνει προτεραιότητα.

Συνοψίζοντας, οι Έλληνες αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν ξεκάθαρες προτεραιότητες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που αναζητούν. Μικρός κυβισμός, αυτόματο κιβώτιο, οθόνη αφής και δερμάτινα καθίσματα είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή κριτήρια. Ωστόσο, παράγοντες όπως το ιστορικό συντήρησης και η αξιοπιστία του μοντέλου παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή τους. Με προσεκτική έρευνα και σωστές προτεραιότητες, οι Έλληνες μπορούν να βρουν το ιδανικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους.

Στην Auto-Market, έχουμε αφιερώσει τη δουλειά μας στο να βρίσκουμε και να προσφέρουμε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που όχι μόνο είναι σε εξαιρετική κατάσταση αλλά προσφέρουν και εξαιρετική οικονομία καυσίμου και ασφαλεία. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί μας εξασφαλίζουν ότι κάθε αυτοκίνητο που φτάνει στην πλατφόρμα μας πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και απόδοσης.

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις

Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές το αυτόματο κιβώτιο στην ελληνική αγορά;

Το αυτόματο κιβώτιο θεωρείται πλέον μια βασική άνεση  χωρίς σημαντικό επιπλέον κόστος στα μεταχειρισμένα. Επίσης, θεωρείται ευκολότερο και πιο ασφαλές για αρχάριους οδηγούς όπως τα νέα παιδιά.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η οθόνη αφής για τους Έλληνες αγοραστές;

Μια οθόνη αφής αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης και τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών όπως ράδιο, κλιματισμός κλπ. Ακόμα και μια απλή οθόνη θεωρείται πλέον must.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δερμάτινων καθισμάτων;

Τα δερμάτινα καθίσματα προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και ποιότητας, είναι ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα. Ωστόσο, δεν αναπνέουν τόσο καλά και φθείρονται πιο εύκολα από τον ήλιο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Μοιράσου το άρθρο

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Επιλέξτε σήμερα το νέο σας αυτοκίνητο από μια μεγάλη γκάμα ετοιμοπαράδοτων οχημάτων μέσω των συνεργατών μας από Ιταλία όπου αναλαμβάνουμε υπεύθυνα τη διαδικασία εξεύρεσης του αυτοκινήτου που ταιριάζει στα δικά σας δεδομένα.

© Copyright www.auto-market.gr| All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την